Fra sit skrivebord i Bæredygtig Herning har Birgitte Holgaard Langer udsigt til en cremefarvet stiletsko, der som et trofæ pryder en af reolerne i hendes hjørne af kontoret. Skoen fra mærket Roccamore er designet i Danmark, håndsyet i Italien og har oprindeligt gået rundt og græsset på en jysk mark. Den er resultatet af et af de mange samarbejder SPOOR har indgået med brands, der gerne vil dokumentere deres materialevalg ved at bruge skind, der kan spores tilbage til den ko, det kommer fra. For det er netop det, SPOOR tilbyder.

Birgitte Holgaard Langer er Business Development Director i SPOOR – en virksomhed ejet af Scan-Hide på Fyn, som laver premium skind til bl.a. møbel- og modeindustrien. SPOOR opstod i 2020 som en del af en strategi med bæredygtighed som omdrejningspunkt. Man kunne se, at sporbarhed på læderet kunne skabe værdi for brands og forbrugere, som ønsker transparens og dokumentation.

 

”Hundrede procent sporbarhed er ikke noget, der har eksisteret i læderbranchen. Men ligesom det er en naturlig del af fx træbranchen, at vi forbrugere med FSC-certificeret træ kan se, at der er forsvarlig skovdrift bag varen, så tror vi, at sporbarhed bliver fremtiden også for læder”, siger Birgitte Holgaard Langer. ”SPOOR samarbejder med bevidste brands, der forstår, at bæredygtighed i høj grad handler om at kunne dokumentere et produkts rejse fra ko til skindbetrukket møbel, smørblød stilet eller taske. Sporbarheden tilbyder netop denne dokumentation – både til virksomhederne, men også til slutkunden, f.eks. via en QR-kode som i Roccamore stiletten.”.

"SPOOR samskaber med bevidste brands, der forstår, at bæredygtighed i høj grad handler om at kunne dokumentere et produkts rejse fra ko til skindbetrukket møbel, smørblød stilet eller taske"

Birgitte Holgaard Langer  |  Business Development Director, SPOOR

Birgitte har fra starten vidst, at hun ønskede at være del af et kontorfællesskab, og Bæredygtig Herning har vist sig at være det helt rigtige valg. ”For det første giver Herning som by og område god mening i forhold til mode- og livsstilsindustrien. Derudover er rammerne helt ideelle for vores nuværende størrelse. Og endelig er der et konstant flow af forskellige mennesker i huset, og selvom de laver vidt forskellige ting, er de alle en del af den bæredygtige omstilling. På den måde kommer man i dialog med folk fra både tekstilbranchen men også fra andre brancher end sin egen, og det er en stor fordel. Jeg får et kig ind i nogle andre industrier og kan lade mig inspirere af dem til vores egen forretningsudvikling og innovation”, siger Birgitte. ” En lille sidste plusting er den løbende sparring og kollegiale del med Bæredygtig Hernings team.

Bæredygtig Herning samarbejder med VIA University College i Herning, som er Skandinaviens største uddannelsessted for design og business rettet mod møbel-, mode- og livsstilsbranchen. Det har givet Birgitte mulighed for at etablere et samarbejde med skolen og fungere som case i deres undervisning om digitalisering, blockchain-teknologi og datadrevet forretningsudvikling. ”Fremtidens kompetencer i vores branche bliver udklækket på VIA, og de studerende får lov til at koble teori og praksis på en meget virkelighedsnær måde ved at se på os som case. På den måde bliver det nemmere for dem at implementere bæredygtighed i det, de skal ud at lave bagefter. Jeg kan godt lide at være med til at tage den næste generation i hånden og vise dem, hvor mange muligheder og facetter der er inden for bæredygtighed”.

”Bæredygtig Herning er et samlingspunkt for viden om bæredygtighed, og jeg er sikker på, at flere vil få øjnene op for de kompetencer teamet har til rådighed og hvad stedet og rammerne kan”.

Virksomhed

SPOOR

Web

https://www.nordicspoor.com/

Kontakt

Birgitte Holgaard Langer, Business Development Director

+45 5379 2909
bhl@nordicspoor.com

Sporbart skind til møbel- og modeindustrien

Følg os på LinkedIn
Følg os på Instagram