Projekter og indsatser i Bæredygtig Herning

Hos Bæredygtig Herning laver vi projekter og indsatser i samarbejde med medlemmer og andre spændende samarbejdspartnere - tag et kig og se ind i, hvad vi har på tegnebrættet.

Projekt

Fællesskaber som fundament for bæredygtig omstilling

Bæredygtig Herning arbejder for, at bæredygtighed i Herning både skaber stolthed lokalt og giver genlyd i hele landet. En vigtig del af det arbejde er at styrke de fællesskaber, der binder os sammen – på tværs af borgere, foreninger, virksomheder og lokalsamfund.

Projekt

SorTex

Forbruget af tekstiler er blandt de største klima- og miljøbelastninger. På verdensplan bliver der hvert sekund afbrændt eller deponeret, hvad der svarer til en lastbil fuld af tekstiler. I SorTex-projektet udvikler og tester vi metoder for indsamling og forsortering af tekstilaffald i Danmark og Sverige.

Indsats

Fra rest til ressource

Indsatsen skal sætte virksomheders affald i omløb og skaber ressourcer gennem samarbejde. På tværs af brancher kan vi finde nye muligheder, opbygge stærke relationer og skabe bæredygtige løsninger, der gør en forskel.

Projekt

Navigator

Projektet Navigator har til formål at fremme bæredygtig og grøn turismeudvikling. Initiativet skal understøtte turismeaktører i deres bæredygtige omstilling og inspirere gæster til at træffe mere bæredygtige valg.

Indsats

Megaevents og bæredygtighed

Herning er en by med mange talenter. Noget af det, vi har godt styr på, er at tiltrække megaevents. Med dem følger store besøgstal og dermed et stort ressourceforbrug. Derfor undersøger vi, hvordan man bærer sig ad, når man skal opbygge bæredygtige modeller for megaevents.

Partnerskab

Hvad kan dit affald blive til?

Sammen forvandler vi brugte tekstiler og bannere til nyt merchandise, muleposer, tasker og computer sleeves – skabt lokalt og med omtanke.

Indsats

Fokus på fødevarer

Siden 2021 har Bæredygtig Herning arbejdet med en større strategisk satsning omkring bæredygtig turismeudvikling og herunder spiseoplevelser. Vi ønsker at skubbe til måden, der bliver spist, produceret og smidt mad ud på, når vi tager imod gæster i Herning.