Et farverigt tæppe af vilde blomster kommer i foråret 2022 til at give øjet et pusterum i et ellers kedeligt industrikvarter i Herning. Her har Midtgaard Farver nemlig besluttet at en 3000 m2 stor græsplæne skal være vild med vilje og bidrage til biodiversiteten i kommunen. Mød ejer og administrerende direktør, Peter Bagterp.

Det var et tilfælde, at Peter Bagterp fik nys om muligheden for at skabe mere biodiversitet i Herning. Han var lige blevet medlem af Bæredygtig Herning og var ofte ærgerlig over, hvordan den store græsplæne foran hans farvehandel så ud. ”Vi ejer halvdelen af plænen, og kommunen ejer den anden halvdel”, siger Peter. ”Og vi slog den aldrig samtidig, så den var aldrig rigtig pæn at se på”.

Til et arrangement med en række virksomhedsejere og en medarbejder fra Bæredygtig Herning opstod ideen om at konvertere græsplænen til en stor blomstermark med en mangfoldighed af vækster, som bierne kan boltre sig i. ”Vi er meget optagede af, hvordan vi kan skabe et bæredygtigt bidrag i vores lille hjørne af verden, og det passer jo perfekt med et farverigt flor foran en farvehandel. Så jeg var med på ideen med det samme”, fortæller Peter.

 

Bæredygtig Herning hjalp med at skabe kontakt imellem Midtgaard Farver og biodiversitetseksperterne hos firmaet Let it bee. De lagde en plan for omlægningen af plænen, der både involverer at skifte den fede jord ud med en mere sandet variant og få sået de rigtige blomster, så plænen ikke bliver overmandet af græs og tidsler. Derefter etablerede Bæredygtig Herning kontakt til kommunens driftsafdeling, som efter kort betænkningstid bekræftede, at de gerne ville være med i projektet.

”Det har været en rigtig god proces, hvor Bæredygtig Herning har hjulpet med hvert eneste skridt, og hvor kommunen har været meget lydhør. Jeg er stolt over at bo i en kommune, der har bæredygtige ambitioner, for vi kan ikke vente på, at alle beslutningerne bliver truffet på højeste niveau. Man er nødt til selv at tage ansvar. Vi har allerede affaldssortering, LED-lys og den slags i virksomheden, men jeg glæder mig til at bruge det forum, som Bæredygtig Herning er til at udveksle erfaringer med de andre medlemmer og blive inspireret til, hvad vi kan gøre yderligere. Hvordan omsætter man fx verdensmålene til konkrete initiativer? Det er noget af det, jeg gerne vil diskutere fremadrettet”.

"Jeg er stolt over at bo i en kommune, der har bæredygtige ambitioner, for vi kan ikke vente på, at alle beslutningerne bliver truffet på højeste niveau. Man er nødt til selv at tage ansvar"

Peter Bagterp  |  Direktør, Midtgaard Farvehandel

Virksomhed

Midtgaard Farver

Web

https://midtgaardfarver.dk/

Biodiversitet i industrikvarter