Hvad enten det er en hurtig hotdog inden en koncert eller restaurantbesøg med venner under en kulturfestival, så står maden som et af de centrale delelementer i turisters oplevelse, når de besøger Herning. Hvis vi som destination kan skabe en bedre og mere bæredygtig spiseoplevelse for vores turister, så kan vi i højere grad end nogensinde før bidrage til realisering af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. 

Et projekt omkring bæredygtighed i mad- og eventbranchen

E.A.T er et projekt, der forandrer den måde, vi spiser, producerer og smider ud på, når vi arrangerer og deltager i events. En forandring som giver gæsten en mere bæredygtig og bedre oplevelse til publikums- og forretningsevents. Gennem kortlægning, udvikling i fællesskab, faglig sparring, kompetenceløft og nye samarbejdspartnere vil vi skabe madoplevelser, der giver turister mulighed for at vælge netop den madoplevelse som er den rette for dem og med mulighed for at tilvælge det bæredygtige.

Med nye metoder til kortlægning, monitorering, klar projekt-kommunikation og co-creation skaber vi fundamentet for den bæredygtige omstilling af madoplevelsen. Med yderligere output såsom nye løsninger, koncepter og samarbejder kickstarter vi omstillingen, som skal skabe bedre og mere bæredygtige madoplevelser for vores turister.

Hvad sker der i projektet lige nu? 

Bæredygtig Herning og VisitHerning er i gang med at gennemføre en række interviews med lokale restauratører og fødevarevirksomheder for at kortlægge landskabet inden for fødevarer og bæredygtighed i Herning. 

Parterne bag projektet

E.A.T.-projektet udføres i partnerskab mellem VisitHerning og Bæredygtig Herning. Derudover er der et tæt samarbejde med Herning Kommune og Ikast-Brande Kommune. 

Kontakt

Morten Rønde Rasmussen

+45 2981 1254
mr@baeredygtigherning.dk