I vores organisation tror vi på at de største transformationer sker når et fællesskab sætter sig i bevægelse. Omstillingen til et mere bæredygtigt samfund kræver, at vi ændrer vaner og adfærd – og ikke mindst forandre vores måde at drive forretning på. I Herning er mod og arbejdsomhed en naturressource for vores by, og vi tror på, at bæredygtig forandring skal drives af iværksætterånd og vedholdenhed.

”Grøn omstilling vedrører alle – og det er en uundgåelig del af fremtiden” - Mette Mørup, konsulent hos Rotundo

Når vi løfter i fællesskab

Når vi løfter i fællesskab, rammer vi en større berøringsflade og bringer hinandens kompetencer og ressourcer til sin ret. De Grønne Konsulenter, er et glimrende eksempel på er en gruppe lokalt forankrede bæredygtighedskonsulenter, som hjælper virksomheder med grøn omstilling. De Grønne Konsulenter er en organisation af tre virksomheder, som ser vigtigheden i at løfte i fællesskab. Den består af Mette Mørup og Eva Guldmann fra Rotundo - Rådgivere med speciale i grøn omstillingEirik Bjørn fra Bjørn Consult og Per Ørum fra Ørum Advice Aps. Alle er de fælles om et mål, der skal hjælpe med i klæde virksomheder trygt og sikkert på i den grønne omstilling.

Der er rig mulighed for mere viden om ESG-rapportering og kommunikation, Cirkulære forretningsmodeller og cirkulære principper i interne processer, Produktcertificeringer og meget mere.

”Den cirkulære tankegang er relevante både for virksomheder, som er langt med deres bæredygtighedsarbejde, og for virksomheder, som lige er begyndt. Her ligger nogle spændende nye forretningsmuligheder, og vi kan hjælpe med at gøre rejsen enkelt og overskuelig ” - Eva Guldmann konsulent hos Rotundo

Hvordan berører ESG-rapportering mig som virksomhed? 

Alle virksomheder har mulighed for at integrere den cirkulære tankegang i forretningen, og der er typisk potentiale for en kombination af miljøgevinster, sociale gevinster og ekstra omsætning, når der tænkes mere cirkulært.

Selvom det kun er de større virksomheder der er pålagt ESG-rapportering, vil det skabe ringe i vandet, som kommer til at påvirke de små og mellemstore virksomheder.

Mange SMV’er, der er underleverandører til de større virksomheder, vil blive mødt med en forventning om, at de kan stille data til rådighed, som de større virksomheder kan bruge i deres rapportering. 
Kontakt de grønne konsulenter, hvis du har spørgsmål eller har brug for en hjælpende hånd, til at klarlægge dine behov og til at blive guidet i forhold til dine muligheder med de nyeste puljer. 

Puljemidler du kan ansøge om nu:

SMV: Grøn 2.0 pulje: Der er mulighed for at ansøge fra 13. september 2023. Ansøg her.

SMV: Grønne kompetencer: Der er mulighed for at ansøge fra 13. september 2023 Læs mere her

CO2 puljen: Der er mulighed for at ansøge fra 2. oktober 2023 Læs mere her

Du kan også se mere om rådgiverne fra de Grønne konsulenter her, de kan også hjælpe dig med, hvordan man henter puljemidler til sin omstilling.

SMV: Grøn 2.0 pulje: ansøge fra 13. september 2023, SMV: Grønne kompetencer: ansøge fra 13. september 2023, CO2 puljen: ansøge fra 2. oktober 2023