Eating and Tourism

Hvad er E.A.T. – Eating And Tourism

Siden 2021 har vi sammen med Visit Herning og med støtte fra Herning Kommune og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse arbejdet med en større strategisk satsning omkring bæredygtig turismeudvikling og herunder spiseoplevelser. 

Formålet med E.A.T. er at bidrage til at ændre måden, der bliver spist, produceret og smidt mad ud på, når vi tager imod gæster i Herning.

Uanset om det er forplejning til et megaevent, en hurtig hotdog efter en koncert eller morgenbuffet på et lokalt hotel, så står maden som et af de centrale elementer i gæsternes oplevelse. Og hvor der er mennesker og mad, er der potentiale for positive adfærdsforandringer.

Projektets aktiviteter

E.A.T.-indekset

Vi har udarbejdet en bæredygtighedsundersøgelse, som kan give hoteller, restauranter og kantiner et bedre overblik over deres arbejde med bæredygtige forretningsaktiviteter og inspiration til, hvordan de kan forbedre og udvikle sig fremadrettet. Samtidig bidrager undersøgelsen til at give os og VisitHerning et overblik over destinationens bæredygtige forretningsaktiviteter og hvordan vi bedst understøtter arbejdet.

Mange restauranter, hoteller og venues har allerede udfyldt undersøgelsen, og vi håber, at flere kan se værdien i værktøjet.

Har du lyst til selv at udfylde undersøgelsen? I så fald tage det kun få minutter at gennemføre, og du vil senere modtage en personlig rapport, der viser dine resultater holdt op mod destinationsgennemsnittet. Dette er en unik mulighed for at sætte mål og se din udvikling ved næste års måling.

”Deltagelse i E.A.T. Indekset giver os overblik og indsigt i vores arbejde med bæredygtige forretningsinitiativer, som vi kan bruge til at målrette vores tiltag og udvikling, samt se vores resultater i forhold til resten af destinationen.” (Martin Lemvig, direktør ved Hotel Eyde)

"E.A.T. Indekset giver overblik over vores egne resultater, men det bidrager også til en større fortælling og indsats for destinationen som helhed – og det vil vi gerne være en del af” (Torben Rhode direktør ved Scandic Regina)

Deltag i undersøgelsen her

 

E.A.T. Leverandørsamarbejde

Vi ønsker at opnå lokal synergi igennem et samarbejde mellem hoteller, restauranter og kantine som aftagere af råvarer fra okale producenter. Vi er næsten i mål med at lave et lokalt leverandørsamarbejde, som kommer med en konret løsning på transport, netværk og til at gøre hinanden bedre lokalt.

 

E.A.T.-Rådgivning

Med E.A.T.-Rådgivning hjælper vi virksomheder med at kickstarte arbejdet med bæredygtige tiltag omkring mad. I samarbejde med Erhvervsrådet Herning og Ikast-Brande og en ekstern konsulent, strikker vi et skræddersyet forløb sammen, som tager udgangspunkt i den enkelte virksomheds behov.

 

E.A.T-Masterclasses

Sammen med medlemmer af den lokal grønne alliance afholder vi E.A.T.-Masterclasses, som udarbejdes ud fra et konkret behov hos en aktør. Der afholdes en workshop med udgangspunkt i behovet. Et eksempel på dette arbejde kan være mere grønt på menuen i storkøkkener.

 

Projektpartnere

Projektet drives af Visit Herning i partnerskab med Bæredygtig Herning og med støtte fra Herning Kommune og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Historier fra projektet

Restaurant Domæne - sund fornuft

 

Projekt kontakt

Tennae Rix Kristensen
Projektleder
Bæredygtig Herning
T: 27853979
M: tr@baeredygtigherning.dk

Stine Nybo
Projektchef
Visit Herning
T: 8765 4321
M: sn@visitherning.com

Projektets tidsramme
Start: 01.01.21
Slut: 01.01.25