Vi sætter lys på de gode historier og initiativer fra Herning, som forhåbentlig kan inspirere dig til at arbejde med bæredygtige turisme- og spiseoplevelser. Nedenfor finder du eksempler på små som store lokale indsatser, som gør en forskel.

Fra jord til bord

Marker omgiver og forsyner kulturhotellet Højhusets restaurant med grøntsager og kød, som dyrkes og plejes af Landeriet - et uddannelsestilbud for unge.

E.A.T. skaber genklang i Hernings spisesteder

Nu udsmykker det bronzefarvede Økologiske Spisemærke Herning-bageriet Aroma. Dette er blot ét af de mange skridt mod en grønnere fremtid for destination Herning.

Green Key og Det Økologiske Spisemærke til Østergaards Hotel

Stærkt engagement i ansvarlige og energirigtige løsninger i hotelkæden Danske Hoteller.

Bælgfrugterne rykker ind i MCH

Kokkene i MCH har været igennem en masterclass med fokus på brugen af bælgfrugter. De har efterfølgende mere end tidoblet deres indkøb af bælgfrugter.

Vegetarisk smørrebrød og diversitet

I Huset no7 tør man godt gå forrest og vise, at vejen kan se anderledes ud, end den traditionelle. Her skubber de til de mere gængse standarder for mad, arbejdskraft og indretning.

Flere bæredygtige spiseoplevelser i Herning

Efter efterspørgsel fra lokale aktører er et lokalt leverandørsamarbejde er gået i luften for at sikre lokale grøntsager på lokale hoteller, spisesteder og i kantiner.

Grønne møder, bålmad og råvarer fra egen køkkenhave

Hos Skarrildhus Hotel og Konference er bæredygtighed ikke bare et ord. Det er en grundlæggende filosofi, der gennemsyrer alt, hvad de foretager sig.

Den gode bonus pater restaurant, Domæne

Her er bæredygtighed mere en grundværdi end et salgsargument. Det ikke en marketingstrategi, men sund fornuft.

Når overskudsæbler bliver til vin

Able Winery har omsat familiens tradition med hjemmegjort æblemost til et bæredygtigt iværksættereventyr.

Så bliver det ikke mere friskt!

Yutaka ved, at de råvarer, der serveres til restaurantens mange gæster, er af høj kvalitet og kommer fra lokale producenter.

Vi giver dig indblik i de redskaber og værktøjer, vi har udviklet og arbejdet med i E.A.T.-projektet. Nedenfor finder du guides og inspiration, som kan hjælpe dig på vej med alt fra det lokale leverandørsamarbejde til at få Green Key certificering eller Det Økologiske Spisemærke.

Arbejder du i storkøkken og søger inspiration? Læs mere om vores netværksgruppe, Køkken til Køkken, her.

Netværket er for dig, som arbejder i offentlige såvel som private kantiner og storkøkkener, restauranter eller cateringvirksomheder, og som gerne vil dele udfordringer, ideer, opskrifter og erfaringer med ligesindede. Det er for dig, der vil dele ud og suge til dig af gode hverdagstips til, hvordan bæredygtighed og ansvarlighed kan blive en naturlig del af dit køkken.

 

 

Vil du læse mere om E.A.T.-projektet, der løb fra 2021 til udgangen af 2024? Så klik her for at tilgå vores arkivside.