Vi sætter lys på de gode historier og initiativer fra Herning, som forhåbentlig kan inspirere dig til at arbejde med bæredygtige turisme- og spiseoplevelser. Nedenfor finder du eksempler på små som store lokale indsatser, som gør en forskel.

Fra jord til bord
Marker omgiver og forsyner kulturhotellet Højhusets restaurant med grøntsager og kød, som dyrkes og plejes af Landeriet - et uddannelsestilbud for unge.
E.A.T. skaber genklang i Hernings spisesteder
Nu udsmykker det bronzefarvede Økologiske Spisemærke Herning-bageriet Aroma. Dette er blot ét af de mange skridt mod en grønnere fremtid for destination Herning.
Green Key og Det Økologiske Spisemærke til Østergaards Hotel
Stærkt engagement i ansvarlige og energirigtige løsninger i hotelkæden Danske Hoteller.
Bælgfrugterne rykker ind i MCH
Kokkene i MCH har været igennem en masterclass med fokus på brugen af bælgfrugter. De har efterfølgende mere end tidoblet deres indkøb af bælgfrugter.
Vegetarisk smørrebrød og diversitet
I Huset no7 tør man godt gå forrest og vise, at vejen kan se anderledes ud, end den traditionelle. Her skubber de til de mere gængse standarder for mad, arbejdskraft og indretning.
Flere bæredygtige spiseoplevelser i Herning
Efter efterspørgsel fra lokale aktører er et lokalt leverandørsamarbejde er gået i luften for at sikre lokale grøntsager på lokale hoteller, spisesteder og i kantiner.
Grønne møder, bålmad og råvarer fra egen køkkenhave
Hos Skarrildhus Hotel og Konference er bæredygtighed ikke bare et ord. Det er en grundlæggende filosofi, der gennemsyrer alt, hvad de foretager sig.
Den gode bonus pater restaurant, Domæne
Her er bæredygtighed mere en grundværdi end et salgsargument. Det ikke en marketingstrategi, men sund fornuft.
Når overskudsæbler bliver til vin
Able Winery har omsat familiens tradition med hjemmegjort æblemost til et bæredygtigt iværksættereventyr.
Så bliver det ikke mere friskt!
Yutaka ved, at de råvarer, der serveres til restaurantens mange gæster, er af høj kvalitet og kommer fra lokale producenter.Vi giver dig indblik i de redskaber og værktøjer, vi har udviklet og arbejdet med i E.A.T.-projektet. Nedenfor finder du guides og inspiration, som kan hjælpe dig på vej med alt fra det lokale leverandørsamarbejde til at få Green Key certificering eller Det Økologiske Spisemærke.

Sådan får du det økologiske spisemærke
En praktisk håndbog til ansøgningsprocessen for Det Økologiske Spisemærke.
E.A.T.-indekset - et analyseredskab til destinationer
Med E.A.T.-indekset kan destinationer blive klogere på hoteller og spisesteders arbejde med bæredygtighed
Lokale råvarer til dit storkøkken
Bliv en del af leverandørsamarbejdet og få dugfrisk grønt eller andre produkter fra lokale producenter lige til døren
Få dine produkter med i Leverandørsamarbejdet
Er du lokal producent af alt fra frugt og grønt til chokolade og most, kan du få leveret dine varer direkte til køkkener i og omkring Herning.
Få hjælp til Green Key certificering
Bliv klar til at blive Green Key certificeret med denne explainer, som guider dig igennem processen og værktøjer.
Få hjælp til din indkøbspolitik
Ønsker du at blive Green Key certificeret, kan du gøre brug af vores eksempel på, hvordan du laver din indkøbspolitik.
Få hjælp til din Green Key Tracker
Når du skal udfylde din Green Key Tracker, kan du finde inspiration i dette eksempel fra Herning.
Få hjælp til din Green Key Tracker
Her kan du downloade et excel-værktøj, som hjælper dig til at udfylde din Green Key Tracker nemt og korrekt.
Få hjælp til din bæredygtighedsplan
Når du skal lave din bæredygtighedsplan til din Green Key certificering, kan du finde inspiration i dette eksempel på udfyldelse. God fornøjelse!Arbejder du i storkøkken og søger inspiration? Læs mere om vores netværksgruppe, Køkken til Køkken, her.
Netværket er for dig, som arbejder i offentlige såvel som private kantiner og storkøkkener, restauranter eller cateringvirksomheder, og som gerne vil dele udfordringer, ideer, opskrifter og erfaringer med ligesindede. Det er for dig, der vil dele ud og suge til dig af gode hverdagstips til, hvordan bæredygtighed og ansvarlighed kan blive en naturlig del af dit køkken.
Vil du læse mere om E.A.T.-projektet, der løb fra 2021 til udgangen af 2024? Så klik her for at tilgå vores arkivside.