E.A.T - Eating and Tourism
Siden 2021 Bæredygtig Herning og Visit Herning arbejdet med en større strategisk satsning omkring bæredygtig turismeudvikling og herunder spiseoplevelser. Vi ønsker at skubbe til måden, der bliver spist, produceret og smidt mad ud på, når vi tager imod gæster i Herning - og forhåbentlig mange andre steder - så vi i fællesskab finder nye og mere bæredygtige veje.Vi sætter lys på de gode historier og initiativer fra Herning, som forhåbentlig kan inspirere dig til at arbejde med bæredygtig turisme- og spiseoplevelser.
Flere bæredygtige spiseoplevelser i Herning
Efter efterspørgsel fra lokale aktører er et lokalt leverandørsamarbejde er gået i luften for at sikre lokale grøntsager på lokale hoteller, spisesteder og i kantiner.E.A.T. skaber genklang i Hernings spisesteder
Nu udsmykker det bronzefarvede Økologiske Spisemærke Herning-bageriet Aroma. Dette er blot ét af de mange skridt mod en grønnere fremtid for destination Herning.Bælgfrugterne rykker ind i MCH
Kokkene i MCH har været igennem en masterclass med fokus på brugen af bælgfrugter. De har efterfølgende mere end tidoblet deres indkøb af bælgfrugter.Vegetarisk smørrebrød og diversitet
I Huset no7 tør man godt gå forrest og vise, at vejen kan se anderledes ud, end den traditionelle. Her skubber de til de mere gængse standarder for mad, arbejdskraft og indretning.Grønne møder, bålmad og råvarer fra egen køkkenhave
Hos Skarrildhus Hotel og Konference er bæredygtighed ikke bare et ord. Det er en grundlæggende filosofi, der gennemsyrer alt, hvad de foretager sig.Den gode bonus pater restaurant, Domæne
Her er bæredygtighed mere en grundværdi end et salgsargument. Det ikke en marketingstrategi, men sund fornuft.Vi giver dig indblik i de redskaber og værktøjer, vi har udviklet og arbejdet med i E.A.T.-projektet.
E.A.T. - Eating and Tourism
Siden 2021 har Bæredygtig Herning og Visit Herning arbejdet med en større strategisk satsning omkring bæredygtig turismeudvikling - herunder bæredygtige spiseoplevelser.
Formålet med E.A.T. er at bidrage til at ændre måden, der bliver spist, produceret og smidt mad ud på, når vi tager imod gæster i Herning - og forhåbentlig mange andre steder.
Projektets aktiviteter
E.A.T.-indekset
Vi har udarbejdet en bæredygtighedsundersøgelse, som kan give hoteller, restauranter og kantiner et bedre overblik over deres arbejde med bæredygtige forretningsaktiviteter og inspiration til, hvordan de kan forbedre og udvikle sig fremadrettet. Samtidig bidrager undersøgelsen til at give os og VisitHerning et overblik over destinationens bæredygtige forretningsaktiviteter og hvordan vi bedst understøtter arbejdet.
Mange restauranter, hoteller og venues har allerede udfyldt undersøgelsen, og vi håber, at flere kan se værdien i værktøjet.
Har du lyst til selv at udfylde undersøgelsen? I så fald tage det kun få minutter at gennemføre, og du vil senere modtage en personlig rapport, der viser dine resultater holdt op mod destinationsgennemsnittet. Dette er en unik mulighed for at sætte mål og se din udvikling ved næste års måling.
”Deltagelse i E.A.T. Indekset giver os overblik og indsigt i vores arbejde med bæredygtige forretningsinitiativer, som vi kan bruge til at målrette vores tiltag og udvikling, samt se vores resultater i forhold til resten af destinationen.” (Martin Lemvig, direktør ved Hotel Eyde)
"E.A.T. Indekset giver overblik over vores egne resultater, men det bidrager også til en større fortælling og indsats for destinationen som helhed – og det vil vi gerne være en del af” (Torben Rhode direktør ved Scandic Regina)
E.A.T. Leverandørsamarbejde
Vi ønsker at opnå lokal synergi igennem et samarbejde mellem hoteller, restauranter og kantine som aftagere af råvarer fra lokale producenter. Derfor er et nyt lokalt leverandørsamarbejde gået i luften for at sikre lokale grøntsager på lokale hoteller, spisesteder og i kantiner. Initiativet er blevet til i et samarbejde mellem VisitHerning, Bæredygtig Herning og Gartnerhallen efter efterspørgsel fra lokale aktører.
Leverandørsamarbejdet går i al sin enkelthed ud på at forbinde lokale fødevareproducenter og lokale restauranter, hoteller og kantiner. Gartnerhallen hjælper med sit etablerede setup og garanterer, at de lokale varer bliver leveret friskt fra markerne dagen efter, de er afhentet hos producenten.
Læs mere om leverandørsamarbejdet her, eller bliv en del af samarbejdet her.
E.A.T.-Rådgivning
Med E.A.T.-Rådgivning hjælper vi virksomheder med at kickstarte arbejdet med bæredygtige tiltag omkring mad. I samarbejde med Erhvervsrådet Herning og Ikast-Brande og en ekstern konsulent, strikker vi et skræddersyet forløb sammen, som tager udgangspunkt i den enkelte virksomheds behov.
E.A.T-Masterclasses
Sammen med medlemmer af den lokal grønne alliance afholder vi E.A.T.-Masterclasses, som udarbejdes ud fra et konkret behov hos en aktør. Der afholdes en workshop med udgangspunkt i behovet. Et eksempel på dette arbejde kan være mere grønt på menuen i storkøkkener.
E.A.T. - viden og inspiration
Vi udsender et nyhedsbrev, som skal inspirere modtageren til bæredygtige initiativer. Herudover er formålet at vidensdele og oplyse omkring hvad andre bidrager med i arbejdet med bæredygtig omstilling. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Du kan desuden finde inspiration til, hvordan du griber bæredygtighed og mad an her.
Projektpartnere
Projektet drives af Visit Herning i partnerskab med Bæredygtig Herning og med støtte fra Herning Kommune og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Projekt kontakt
Tennae Rix Kristensen
Projektleder
Bæredygtig Herning
T: 27853979
M: tr@baeredygtigherning.dk
Stine Nybo
Projektchef
Visit Herning
T: 8765 4321
M: sn@visitherning.com
Projektets tidsramme
Start: 01.01.22
Slut: 31.12.24
Samarbejdspartnere